Dětský svět za císaře pána

28. prosinec 2012

Dnes se opět vypravíme na jednu z výstav z cyklu „Monarchie“, který je ústředním výstavním projektem Národního muzea v Praze pro letošní i příští rok.

Výstava nese název „Dětský svět za císaře pána“ a najdeme ji v nové budově Národního muzea, stejně jako ústřední výstavu cyklu nazvanou „Monarchie“ a výstavu „Člověk ve fotografii“, která prostřednictvím dobových fotografií ukazuje každodenní život v období konce 19. století a počátku století dvacátého. Na podrobnosti se Karel Oujezdský zeptal kurátorky Vandy Marešové.

Výstava potrvá v nové budově Národního muzea v Praze až do 9. června 2013, stejně jako dvě další nedávno otevřené výstavy z cyklu „Monarchie“. A sice velká výstava „Monarchie“, jež nám dává nahlédnout do atmosféry druhé poloviny 19. a počátku 20. století a mapující 70 let vlády císaře Františka Josefa I. – a také výstava „Člověk ve fotografii“.

Navštívit můžete i další, již dříve otevřené pražské výstavy cyklu „Monarchie“ – v Českém muzeu hudby výstavu „Kouzelné hrací strojky“, v Národním památníku na Vítkově výstavu „Sportsmeni v zemích českých“, v Národopisném muzeu – Musaionu výstavu „Krmě – jídlo – žrádlo“ a v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur výstavu „Po stopě Karla Maye“.

Spustit audio