EX / Maleček – Pešat – Véla

29. prosinec 2011

O výstavě EX, představující v galerii Topičův salon na Národní třídě v Praze obrazy a kresby tří mladých malířů – Ondřeje Malečka, Davida Pešata a Vladimíra Vély – už v naší ranní Mozaice hovořil její kurátor – historik umění Petr Vaňous.

Tentokrát dá Karel Oujezdský slovo autorům. Dodejme, že první ze zpovídaných, David Pešat se narodil v roce 1980 a po roce 2001 studoval na Akademii výtvarných umění v Praze u profesora Jiřího Sopka a dva roky také na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze.

Ondřej Maleček je ročník 1977 a má za sebou studium na Vysoké škole uměleckoprůmyslové u profesora Pavla Nešlehy a docenta Stanislava Diviše, zatímco jedenatřicetiletý turnovský rodák Vladimír Véla studoval na Akademii výtvarných umění u profesorů Milana Knížáka a Zdeňka Berana.

Výstavu nazvanou „EX / Maleček – Pešat – Véla“ můžete v galerii Topičův salon v prvním patře Topičova domu na Národní třídě 9 v Praze 1 navštívit do 13. ledna. Otevřeno je v pondělí, čtvrtek a pátek od 10 do 17 hodin a v úterý a ve středu od 10 do 18 hodin.

Spustit audio