Experiment s performancí v rytmu piana nobile

3. duben 2015

Ve třetím cyklu Intervencí, pořádaných Galerií hlavního města Prahy v prostorách barokního Colloredo-Mansfeldského paláce, umístili své objekty tři významní hybatelé tuzemské vizuální a hudební kultury: Jakub Hošek, jeho sestra Anežka Hošková a Nik Timková. Jejich intervence dostala název SUPERIMPOSITIONS.

Galerie hlavního města Prahy pokračuje i v novém roce v sérii Intervencí, které jsou jakýmsi dialogem aktuálního umění se zchátralými prostory barokního Colloredo-Mansfeldského paláce. Zmínění umělci už několik let překvapují nejen svým pojetím estetiky, ale i propojením s avantgardní světovou hudební scénou, kterou u nás představují pod hlavičkou kolektivu A. M. 180.

Komunikovat s prostorem, dílem i sám se sebouV anonci galerie o pojetí tří umělců čteme: „Jejich tvorba má výrazný grafický až kaligrafický (v případě Jakuba a Anežky) charakter a pohybuje se v médiu malířství, grafického designu a instalace. Anežka též v poslední době experimentuje s performancí v sérii zvané Analog Witch. Autoři inspirováni barokním piano nobile vytvoří site-specific díla komunikující nejen s místem, ale i mezi sebou.“

03352638.jpeg

Jejich intervence dostala název podle tracku a alba milánského hudebníka Lorenza Senniho a odkazuje k technice, kdy vrstvu klademe na stávající plochu. Výstavu si můžete prohlédnout do konce května.

Spustit audio