Finalisté Cen Czech Grand Design představují své dílo v NTM

29. leden 2015

V Národním technickém muzeu začala výstava výročních cen Akademie designu České republiky nazvaná Ceny Czech Grand Design: Finále 2014. Jde o představení nejlepších počinů v oblasti designu za uplynulý rok, které můžete navštívit v Praze na Letné do 29. března.

Tentokrát jsou prezentovány první tři nejlepší projekty v kategoriích: Designér roku, Módní designér roku, Designér šperku roku, Grafický designér roku, Fotograf roku, Obchod roku, Výrobce roku a Objev roku. První ročník se uskutečnil před devíti lety.

Užší výběr dává širší možnostiZásadní změnou oproti minulým ročníkům je zúžení množství vystavených prací. Ze sta uchazečů vybrala odborná komise po třech v každé kategorii a právě tito finalisté jsou v prostorách Národního technického muzea představeni. „Změna umožnila,“ vysvětluje Jana Zielinski, „abychom dílo finalistů ukázali ve větším záběru, dokonce i celou kolekci některých designérů, můžeme přidat další materiál i fotografie.“

Tématem letošní soutěže je inspirace Japonskem. Závěrečný slavnostní ceremoniál proběhne 14. března ve Stavovském divadle. V přímém přenosu ho uvede ČTart.

Spustit audio