„Ohlasy entropie“ v Galerii kritiků

6. červen 2011

Galerie kritiků v Paláci Adria v Jungmannově ulici v Praze hostí výstavu „Ohlasy entropie“, jejíž základ tvoří prezentace autorského cyklu Petra Duba „Transformers“ z let 2009–2011 pracujícího s látkou na pomezí obrazu a objektu.

Pětatřicetiletý Petr Dub v současnosti dokončuje doktorandský program v ateliéru intermédia na Fakultě výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně.

Snaha o maximální využití všedních a odpadových materiálů a dílčí zastavení jednotlivých okamžiků naší produkce spojuje Petra Duba s hosty jeho výstavy – Matějem Al-Alim a Tomášem Moravcem, se kterými se seznámil v rámci finále národní ceny Exit 2009.

Karel Oujezdský se na vernisáži výstavy Petra Duba zeptal, jak ve své výstavě s pojmem „entropie“ pracuje a v čem celý projekt spočívá.

Výstavu „Ohlasy entropie“ si můžete v Galerii kritiků v Paláci Adria v Jungmannově ulici v Praze prohlédnout do 25. června. Výstava se koná jako součást doprovodného programu PQ + v rámci Pražského Quadriennale scénografie a divadelního prostoru 2011.

Spustit audio