Houby, houbičky, atomové hřiby

15. září 2011

Galerie Artinbox sídlící v nově zrekonstruovaných podzemních sálech domu V Perlové ulici 3 v Praze 1 otevřela minulý týden svou v pořadí už třetí tematickou výstavu.

Po výstavách "Láska je slepá, sex je jinde" a "Umění rodit" přišlo na řadu pro český národ tak populární téma houbařské. Výstava "Houby, houbičky, atomové hřiby", která je jakousi svéráznou oslavou stále nepřicházející houbařské sezony, představuje práce čtyřicítky známých i méně známých českých umělců. Na to, jaké zadání umělci dostali, se Karel Oujezdský na vernisáži zeptal ředitelky a současně hlavní kurátorky Galerie Artinbox Nadji Rowderové.

Výstava je otevřena do 1. října. V souvislosti s touto výstavou upozorňujeme také na audiovizuální instalaci Petra Stibrala v Komunikačním prostoru Školská 28 v Praze 1 nazvanou "Lesní práce / Výjevy ze světa lesních samot", kterou do úterka doprovázela výroční výstava "Lovci hub a houbaři" věnovaná houbám, plísním, lišejníkům a dalším parazitujícím lesním organismům. Přírodou je inspirována také další výstava nazvaná "Zahrada (rajská)", na níž se setkáme pracemi Adély Janíkové, Kláry Stodolové, Hany Šuranské, Jana Knapa, Pavla Piekara a Miloše Slámy. Tuto výstavu můžete navštívit v Galerii Millennium v ulici Tržiště na Malé Straně v Praze.

Spustit audio