Instalace Nikoly Semotánové a obrazy Veroniky Drahotové

19. srpen 2011

V industriálním prostoru Galerie Trafačka vystavují dvě umělkyně – Veronika Drahotová a Nikola Semotánová. Jejich výstava nese název „They_I / Oni.

Malířka Veronika Drahotová vystudovala obor „Vizuální komunikace“ na pražské Akademii výtvarných umění a její umělecké projekty a realizace využívají širokou škálu výrazových prostředků, jako je malba, fotografie, instalace, objekty či videoart. V Trafačce vystavuje své nové obrazy z posledních let.

Nikola Semotánová je absolventkou Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze a ve svých konceptuálních projektech využívá designérskou přesnost a smysl pro detail. V Galerii Trafačka představuje konceptuální projekty a instalace: PH Brutal, Bubles, Cikády, Příležitostní čtenáři, Jako od Matela a Lost and Found.

Kolega Karel Oujezdský si jako první pozval k mikrofonu malířku Veroniku Drahotovou a zeptal se jí, proč už potřetí vystavuje společně právě s Nikolou Semotánovou.

Výstavu nazvanou „They_I / Oni“ si můžete v Galerii Trafačka v ulici Kurta Konráda 1 v Praze 9-Vysočanech prohlédnout do 4. září.

Spustit audio