Interaktivní expozice Play v pražském Mánesu

4. listopad 2010

Ve všech prostorách pražského Mánesa byla včera ve světové premiéře otevřena nová interaktivní expozice Play. Jedná se o nové pokračování celosvětově úspěšného projektu „Orbis pictus aneb...“, který s týmem 41 domácích a zahraničních spolupracovníků opět výstavně zkoncipoval malíř, kreslíř, básník, zpěvák, performer a divadelník Petr Nikl.

Výstava má dvě části. Ta první v horním sále Mánesa nazvaná „Krystalíza“ je jakousi kolektivní krajinou představ, krystalizující přímým zásahem a tvorbou všech návštěvníků výstavy. Dolní část síně ovládá „Spodní proud“ s labyrintem světelných, zvukových a hmatových nástrojů. Karel Oujezdský se včera v Mánesu Petra Nikla zeptal, jak se nová expozice PLAY liší od jeho předchozích projektů, ať už to byla „Hnízda her“ v Galerii Rudolfinum či právě „Orbis pictus“.

02180101.jpeg

Novou interaktivní expozici PLAY můžete navštívit ode dneška do konce ledna v prostorách výstavní síně Mánes na Masarykově nábřeží v Praze. Různé objekty a nástroje rozmístěné v Mánesu zlákaly ke hře i účastníky včerejší tiskové konference. Poprvé projekt provází mezinárodní festival PLAY s hudebními a divadelními vystoupeními a filmovými projekcemi. Festival PLAY nabízí mimořádně kvalitní program s málokdy vídanými uměleckými performancemi, z nichž mnohé vznikly exkluzivně pro tuto příležitost.

02180100.jpeg
Spustit audio