Ivan Prokop: Photopass

17. červen 2011

Leica Gallery Prague ve Školské ulici 28 v Praze 1 zahájila výstavu fotografií Ivana Prokopa nazvanou krátce „Photopass“.

Ivan Prokop se totiž už čtvrtstoletí intenzívně věnuje fotografování muzikantů, zpěváků, koncertů a hudebních festivalů. A „photopass“ je jakýsi dokument, který opravňuje vybrané fotografy k pořizování snímků na velkých koncertech, obvykle po dobu prvních tří písní, což samozřejmě vyžaduje značnou zkušenost a pohotovost.

02366479.jpeg

Výstava „Photopass“ je sestavena z 28 ústředních fotografií, ze spodního portrétního pásu, který dává nahlédnout do autorova archivu a z vybraných klíčových textů portrétovaných hudebníků. Koncepce výstavy tentokrát není jen dílem fotografa, ale i jeho dvou přátel – grafických designérů Karla Halouna a Luďka Kubíka – kteří se stali jejími kurátory.

Karla Halouna, pedagoga Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, požádal Karel Oujezdský v pražské Leica Gallery o stručnou charakteristiku osobnosti a tvorby fotografa Ivana Prokopa.

Výstavu „Ivan Prokop – Photopass“ si můžete v Leica Gallery Prague ve Školské ulici 28 v Praze 1 prohlédnout do 28. srpna.

Spustit audio