Mezinárodní virtuální bienále grafického designu

15. listopad 2012

Otevřením výstavy vybraných tisků autorských plakátů na téma „Korupce“ v Altánu Klamovka v Praze 5 vyvrcholil letošní 6. ročník mezinárodní virtuální přehlídky grafického designu, kterou každoročně pořádá Asociace užité grafiky a nezávislá galerie Altán Klamovka.

Tento mezinárodní projekt se nese v duchu aktuální reflexe na světovou společenskou a politickou situaci a tématem pro zpracování se letos stala problematika korupce v širokém spektru významů tohoto pojmu. Na historii vzniku virtuálního bienále grafického designu se Karel Oujezdský zeptal kurátorky celého projektu Lenky Sýkorové.

Výstava tisků vybraných autorských plakátů nazvaná „Korupce“ potrvá v galerii Altán Klamovka v parku Klamovka v Praze 5 do 2. prosince. Potom se výstava přestěhuje do nové nezávislé Up Gallery v Zrcadlovém bludišti na Větruši v Ústí nad Labem.

Všechny návrhy plakátů od 219 umělců z 25 zemí světa a z 15 uměleckých škol z České republiky, Slovenska, Polska, Itálie, Maďarska a Mexika si můžete prohlédnout na webové doméně Asociace užité grafiky.

Spustit audio