„Míra intenzity“ Patrika Hábla

7. září 2011

V prostorách Sýpky pod hradem a zámkem Klenová zahájila v sobotu 3. září odpoledne Galerie Klatovy / Klenová výstavu obrazů šestatřicetiletého malíře Patrika Hábla nazvanou trochu záhadně „Míra intenzity / obraz – objekt – objem“.

A ve středu 7. září 18 hodin bude v Galerii Peron v ulici U Lužického semináře 12 na Malé Straně v Praze zahájena další Háblova výstava nazvaná „Zřejmá nezřetelnost“.

02429292.jpeg

Dodejme, že Patrik Hábl, člen výtvarného odboru Umělecké besedy, studoval v letech 1994 až 2000 na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze malbu u profesora Pavla Nešlehy a na „umprumce“ absolvoval i roční litografické školení u Mikoláše Axmanna.

Karel Oujezdský se Patrika Hábla v Sýpce na Klenové zeptal, proč svou výstavu nazval podle jedné ze svých obrazových sérií „Míra intenzity“.

Háblovu výstavu „Míra intenzity / obraz – objekt – objem“ si můžete v Sýpce na Klenové prohlédnout až do 30. října. Druhá výstava Háblových obrazů nazvaná „Zřejmá nezřetelnost“ bude zahájena 7. září v 18 hodin v Galerii Peron v ulici U Lužického semináře na Malé Straně v Praze, kde potrvá do 5. října.

Určitě stojí za to upozornit i na další výstavy Galerie Klatovy / Klenová. V Galerii U bílého jednorožce v Klatovech je to do 25. září otevřená vynikající výstava „Krajina“, dávající nahlédnout do krajinářských začátků i pozdější krajinářské tvorby nedávno zesnulého malíře Zdeňka Sýkory, známého především svými geometrickými strukturami a liniemi.

Na zámku Klenová je do 30. října k vidění výstava „Deštník příběhů / Africké pohádky“, jejíž jádro tvoří obrazové ilustrace tří tanzánských pohádek a další obrazy od současných tanzánských malířů.

V prostorách kolem hradu Klenová se pak můžete do 2. října setkat pod názvem „19. Letní keramická plastika“ s pracemi 34 domácích i zahraničních keramiků a sochařů.

Spustit audio