Nová mobilní aplikace umožní virtuální návštěvu Musea Kampa

17. květen 2013

U příležitosti Festivalu muzejních nocí 2013 přichází Museum Kampa s audioprůvodcem s obsáhlými informacemi o výstavách, uměleckých dílech, autorech i celé instituci.

Mezinárodní den muzeí se již tradičně slaví 18. dubna. S tímto svátkem u nás úzce souvisí oblíbený a hojně navštěvovaný Festival muzejních nocí, organizovaný Asociací muzeí a galerií České republiky. Ten už leckde započal a potrvá až do soboty 8. června, kdy jej uzavře v pořadí již desátá Pražská muzejní noc. Národní zahájení IX. ročníku Festivalu muzejních nocí proběhne dnes v 16 hodin v konferenčním sále Muzea Jindřichohradecka v Jindřichově Hradci.

Do letošního devátého ročníku festivalu se přihlásilo 312 institucí, a to nejen muzeí a galerií, ale i dalších kulturních organizací ze 143 měst. Vyjmenovat všechny akce, které proběhnou na stovkách míst na celém území České republiky, není možné – všechny je najdete na internetové adrese www.muzejninoc.cz.

Museum Kampa Nadace Jana a Medy Mládkových uvádí u příležitosti Festivalu muzejních nocí 2013 do provozu informační aplikaci do mobilních telefonů, kterou poskytne zdarma i dalším galeriím a muzeím. Co zavedení této mobilní aplikace pro Museum Kampa znamená, se Karel Oujezdský zeptal jeho ředitele Jiřího Lammela.

Spustit audio