O novém vidění vypráví Příběh Chaosu

5. září 2014

Příběh Chaosu je název výstavy, kterou můžete v Galerii Václava Špály na Národní třídě v Praze navštívit o 5. září do 26. října. Multimediální umělkyně a bývalá pedagožka AVU Veronika Šrek Bromová se v ní vyrovnává s přesídlením na venkov a novým alternativním způsobem života.

Veronika Šrek Bromová patří k výrazným uměleckým osobnostem, které vstupovaly na českou výtvarnou scénu počátkem devadesátých let. Ve známost vešla svými odvážnými počítačově manipulovanými velkoformátovými barevnými fotografiemi, na nichž se zabývala vlastní tváří a nahým tělem, mutacemi, genderovými otázkami a také úzkostmi a pochybnostmi současného člověka.

Vedle digitální fotografie, která je její hlavní doménou, se věnuje také tvorbě objektů, prostorových instalací a videí. Řadu let pedagogicky působila na Akademii výtvarných umění v Praze, kde vedla ateliér nových médií.

Její život významně proměnil odchod na usedlost Chaos 4 km od Poličky ve Východních Čechách. A právě období posledních šesti let, spojené se snahou o nalezení nového alternativního způsobu života v souladu s přírodou, je hlavním tématem výstavy Příběh Chaosu.

Spustit audio