Ochutnejte letošní úrodu „pražských fotografií“, v nabídce jsou téměř tři desítky vystavujících subjektů

19. duben 2016

V Kafkově domě byl 18. dubna zahájen IX. ročník fotografické přehlídky Prague Photo 2016. Do neděle 24. dubna se zde představuje plejáda galerií, jednotlivých fotografů a společností zabývajících se fotografickou tvorbou. Návštěvníci uvidí originály téměř 180 autorů, a to jak současných, tak i časem prověřených.

Své kolekce autorských fotografií uvedou například Artinbox Gallery, The Chemistry Gallery, Galerie Gambit, IndigoSpace, Czech Press Photo a další. Stále populárnější jsou tzv. pop-up prezentace jednotlivých autorů - letos například Magdaleny Bláhové, Tomáše Pauluse, Roberta Carritherse, Antonia Cossy. Poprvé se vedle českých umělců představí fotografové z Itálie, USA, Saudské Arábie, Německa a Ruska. Naopak tradiční je účast studentů a čerstvých absolventů odborných škol: opavské Slezské univerzity, plzeňské Západočeské univerzity, Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Střední a vyšší odborné školy Michael, grafická škola v Hellichově ulici nebo Orange Factory.

03611007.jpeg

Změny se nechystají, důležité je prezentovat kvalitní fotografiiOrganizátoři Prague Photo pokračují v trendu, se kterým začali před dvěma lety, kdy umožnili účast i samostatných fotografů. Jak potvrzuje výkonná ředitelka projektu Iva Nesvadbová, přibližně třetina zúčastněných jsou galeristé, třetinu reprezentují samostatné osobnosti a třetina je ukázkou práce sedmi odborných škol.

Spustit audio