Originální perspektivy současných výtvarníků

19. říjen 2012

Zavítáte-li při svém víkendovém putování do Klatov, určitě se zajděte podívat do Galerie U Bílého jednorožce, kde je až do 2. prosince otevřena rozsáhlá výstava „Originální perspektivy“ s podtitulem „Výběr ze současné české a slovenské tvorby umělců mladé a střední generace“.

Expozici pro Galerii Klatovy / Klenová připravila spolu Helenou Fenclovou kurátorka Rea Michalová, která se dlouhodobě zabývá současnou tvorbou v klasických médiích.

Na okolnosti vzniku projektu „Originální perspektivy“, se Rey Michalové zeptal Karel Oujezdský.

Výstava je otevřena v Galerii U bílého jednorožce na Náměstí Míru v Klatovech do 2. prosince.

To je ovšem jen jedna z výstav, kterou Galerie Klatovy / Klenová svým návštěvníkům nabízí. V kostele Sv. Vavřince v Klatovech představuje pod názvem „Svěží a hebké“ své monumentální sochy z uzlovitě propojených trubek mladý sochař Lukáš Rais.

Na zámku Klenová v Janovicích nad Úhlavou se zase na výstavě „Hledač v čase“ můžete seznámit s u nás téměř neznámou tvorbou letošního osmdesátníka, malíře, rytce, sochaře a básníka Františka Januly, který velkou část svého života prožil v emigraci v Paříži.

Na Sýpce na Klenové se pak můžete setkat s obrazy a kresbami malíře a básníka Michala Matzenauera a malíře Martina Frinda.

A milovníci plastiky si přijdou na své v areálu zámku a hradu Klenová, kde za účasti čtyřicítky sochařů a keramiků probíhá tradiční přehlídka s názvem „20. letní keramická plastika“. Všechny tyto výstavy můžete navštívit už jen do konce října.

Spustit audio