Podzim ve Vídni je také "designový"

30. září 2014

V rakouské metropoli probíhá do 5. října mezinárodní přehlídka současného designu Vienna Design Week. Po ní následuje říjnový veletrh designu Blickfang a v listopadu pak festival evropského designového bydlení Wohndesign PURE.

Letos se Vienna Design Week koná už poosmé. Je zaměřen především na sociální design a hledání rovnováhy mezi osobností člověka a městskou aglomerací. Hlavní hostující zemí je na přehlídce Maďarsko, ale chybět nebudou ani čeští designéři ze Studia deFORM. Jakub Pollág a Václav Mlynář vytvoří v rámci programové sekce Passionswege tematickou prostorovou instalaci z jemné kůže pro vídeňskou obuvnickou firmu Rudolf Scheer & Söhne s tradicí od roku 1816.

03217449.jpeg

Veletrh progresivního designu Blickfang ve vídeňském Muzeu užitého umění letos bude už podesáté hostit na 150 vystavovatelů. Jedna jeho programová část bude věnována českému sklu a křišťálu.

Designový podzim ve Vídni každoročně završuje přehlídka moderního nábytku a bytových doplňků Wohndesign PURE v prostorách císařského paláce Hofburg. V tomto roce se bude konat od 8. do 10. listopadu a má motto Méně znamená více!

Více informací o přehlídce, programu a dalších akcích najdete na: www.viennadesignweek.at.

autor: Martin Krafl
Spustit audio