Projekt „Chůze“ Terezy Velíkové a Lenky Vítkové

25. leden 2011

Galerie Karlín Studios hostí videoinstalaci „Chůze“ dvou autorek – Terezy Velíkové a Lenky Vítkové. Druhá část výstavy nazvaná „Poznámky k chůzi“ je do 4. února otevřena v Galerii Jelení na pražském Smíchově.

Výstavu uvozuje citát amerického esejisty myslitele Henry Davida Thoreaua, který o chůzi píše: „Myslím, že bych si neuchoval zdraví ani ducha, kdybych nestrávil aspoň čtyři hodiny denně – a bývá to obyčejně i více – toulkami v lesích a přes kopce a pole, naprosto beze všech pozemských závazků.“ Na vernisáži si Karel Oujezdský pozval k mikrofonu obě autorky – Terezu Velíkovou a Lenku Vítkovou a zaznamenal i zvuk, který video „Chůze“ doprovází.

Video „Chůze“ Terezy Velíkové a Lenky Vítkové si můžete v Karlín Studios v Křižíkově ulici v Praze 8-Karlíně prohlédnout do 6. února a výstavu „Poznámky k chůzi“ do 4. února v Galerii Jelení v Drtinově ulici v Praze 5. V Galeri Entrance v budově Studios Karlín je do 6. února otevřena také výstava „Area Code“, která představuje společný projekt pedagoga Františka Kowolowského, vedoucího ateliéru malby na Fakultě umění v Ostravě a jeho studenta Juraje Jakubčiaka.

Spustit audio