Retrospektivní výstava fotografií Viktora Koláře

7. červen 2013

Významný český fotograf, pedagog, profesor pražské FAMU Viktor Kolář představuje retrospektivní výběr ze své více než padesátileté fotografické tvorby v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí v Praze.

Galerie hlavního města Prahy otevřela včera v podvečer v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí v Praze retrospektivní výstavu fotografií významného a ve světě uznávaného českého fotografa a pedagoga, profesora pražské FAMU –

Viktor Kolář je držitelem prestižní americké ceny nadace Mother Jones International Award z roku 1991 a ceny Osobnost české fotografie za rok 2010. Ta byla udělena Viktoru Kolářovi Asociací profesionálních fotografů České republiky za soubornou fotografickou publikaci Ostrava, kterou vydalo nakladatelství Kant.

Ostrava – město a jeho lidé – se také stala hlavním a celoživotním fotografovým tématem. Dvaasedmdesátiletého dokumentárního fotografa Viktora Koláře si v Domě U Kamenného zvonu pozval k mikrofonu Karel Oujezdský.

Výstavu „Viktor Kolář / Retrospektiva“ si můžete ve výstavních prostorách Galerie hlavního města Prahy v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí v Praze prohlédnout do 29. září. První komentovaná autorská prohlídka výstavy s Viktorem Kolářem a kurátorkou Pavlínou Vogelovou se koná ve čtvrtek 20. června od 17 hodin.

Spustit audio