Sedmnáct členů Výtvarného odboru Umělecké Besedy představuje své Práce na papíře

20. říjen 2014

Umělecká Beseda - práce na papíře, tak zní název výstavy v Galerii Vltavín v Praze na Masarykově nábřeží. Své kresby, grafiky, koláže a další práce na ní prezentují členové Výtvarného odboru Umělecké Besedy. Výstavu můžete navštívit do 14. listopadu.

„Uvažoval jsem nad jednou věcí,“ říká předseda Výtvarného odboru Umělecké Besedy Richard Drury, „že pro tvůrčí citlivost členů Umělecké Besedy je tvorba na papíře naprosto poloha, která odpovídá senzitivitě tohoto společenství, protože kresba není nikdy okázala, ale je to citlivý záznam umělcových reflexí.“

Sochař Jan Hendrych objasňuje svůj pohled: „Pro mne je zásadním východiskem. Když se mi zjeví nějaký námět, tak nejprve to začnu realizovat v kresbě.“ A Pavla Aubrechtová: „Pro mne je to moc zajímavá technika, která vždy vychází z materiálu, který mám k dispozici.“ „Kresba je pro mne především způsob myšlení, v kresbě si ohmatávám obraz,“ říká další z účastníků výstavy, František Hodonský.

Účastníky společné výstavy jsou například Jan Hladík, Eduard Haberštát, Ivan Ouhel, Svatopluk Klimeš, Jiří Voves, Šárka Radová a sochaři Jan Hendrych a Jiří Kačer.

Spustit audio