„Stříbrná zastavení“ s českou fotografií

9. listopad 2011

Za rozsáhlou netradiční přehlídkou české fotografie, zahrnující období 160 let, se můžete do 29. listopadu vydat do Křížové chodby Královské kanonie premonstrátů na Strahově v Praze.

Výstavu, nesoucí název „Silver Time / Stříbrná zastavení“, připravilo k 15. výročí svého založení České centrum fotografie.

A je to opravdu výstava, která se nevidí každý den. Přímo ve Strahovském klášteře je k vidění na 260 fotografií 140 autorů, mezi nimiž nechybí jména jako František Drtikol, Josef Sudek, Jaroslav Rössler, Tibor Honty, Ladislav Sitenský, Martin Martinček, Karel Hájek, Eva Fuková, Emila Medková, Jan Svoboda, ale ani Jindřich Štreit, Viktor Kolář, Robert Vano, Peter Župník, Václav Jirásek či autorská dvojice Jasanský – Polák.

Na ideu a koncepci výstavy se Karel Oujezdský ve Strahovském klášteře zeptal zakladatele a předsedy správní rady Českého centra fotografie Jiřího Jaskmanického.

Přehlídka české fotografie nazvaná „Silver Time / Stříbrná zastavení“ je v Křížové chodbě Královské kanonie premonstrátů na Strahově v Praze k vidění do 29. listopadu.

Spustit audio