Tři podoby klasické fotografie Miroslava Pokorného

14. únor 2011

Galerie Atrium v Čajkovského ulici v Praze 3 na Žižkově hostí do 11. března výstavu fotografa Miroslava Pokorného nazvanou „Tři podoby klasické fotografie“.

Miroslav Pokorný v roce 1974 absolvoval obor umělecké fotografie na pražské FAMU, působil jako divadelní fotograf v Činoherním klubu a spolupracoval i se Studiem Ypsilonka.

Pro svou výstavu v Atriu vybral soubor černobílých fotografií z rozsáhlého cyklu „Venkov“, fotografie ze souboru „Svět Jiřího Beránka“ a kolekci portrétů umělců nazvanou „Přátelé Josefa K.“. Karel Oujezdský se na vernisáži Miroslava Pokorného zeptal, jak sám chápe podobu klasické fotografie.

Výstavu „Miroslav Pokorný / Tři podoby klasické fotografie“, připravenou ve spolupráci s Národním muzeem fotografie v Jindřichově Hradci, si můžete prohlédnout v Galerii Atrium v Čajkovského ulici na pražském Žižkově do 11. března. Otevřeno je od pondělí do pátku od 13 do 18 hodin a o přestávkách večerních koncertů. Ten nejbližší koncert se v Atriu koná ve středu 16. února od 19.30 hodin a vystoupí na něm unikátní amatérský symfonetický orchestr Jaroslava Vogela Šarbilach, vycházející z tradic židovské hudby.

Spustit audio