U Sudka Svoboda ze 70. let

16. leden 2015

Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze sice před několika dny definitivně uzavřelo svou hlavní budovu a zahájilo její náročnou rekonstrukci, ale některé jeho výstavy můžete navštívit na jiných místech. V Obecním domě v Praze je až do konce letošního roku výstava Secese / Vitální umění, která představuje skutečné skvosty secesního umění ze všech muzejních sbírek.

Jan Svoboda v Galerii Jana SudkaV Galerii Josefa Sudka na Hradčanech si můžete prohlédnout v pořadí už šedesátou výstavu této galerie, která představuje fotografie významného českého fotografa druhé poloviny 20. století, Jana Svobody (1934-1990). Jedná se o soubor umělcových fotografií ze 70. let, z doby, kdy Jan Svoboda pracoval v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze jako fotograf-dokumentátor.

03293938.jpeg

Komorně pojatá výstava připomene umělecky a autorsky adjustované práce, v nichž částečně Jan Svoboda navázal na starší realizace Josefa Sudka. „Ukazuje se, že mezi díly obou tvůrců jsou mnohé paralely,“ potvrzuje kurátor výstavy Jan Mlčoch. Prezentovaná díla se nedávno podařilo získat do muzejní sbírky a v Galerii Josefa Sudka v ulici Úvoz v Praze 1 si je můžete prohlédnout do 1. března.

Spustit audio