Velikonoce ve Vídni jsou ve znamení tradičních řemeslných trhů, koncertů i výstav

15. duben 2014

Velikonoce už klepou na dveře, prodloužený víkend je před námi a s ním i otázka, jak svátky příjemně strávit. Pro inspiraci máme několik svátečních tipů z velikonoční Vídně.

Letošní Velikonoce ve Vídni jsou ve znamení tradičních řemeslných trhů, řady koncertů i výstav. Romantický Velikonoční trh na hlavním nádvoří císařského letního sídla Schönbrunn nabízí před kulisou barokního zámku na šedesát stánků s nejrůznějšími pochoutkami, velikonočními ozdobami a výrobky uměleckých řemesel z celého Rakouska.

Na tržišti Freyung v centru města bude o Velikonocích – tak jako každý rok – postavena nejvyšší hora z vajíček v Evropě. Použije se na ni 40 000 pomalovaných kraslic.

Ve znamení rakouských zvyků je pak trh uměleckých řemesel na náměstí Am Hof. Svátky jara lze ve Vídni trávit také u Dunaje nebo v Prateru.

V případě nepřízně počasí pak stojí za vidění zejména výstava mistrovských šperků a drahocenných vajec carského klenotníka Petra Carla Fabergé v Uměleckohistorickém muzeu. Na její přípravě se podílelo Kremelské muzeum s Fersmanovým mineralogickým muzeem v Moskvě.

autoři: Martin Krafl , Helena Petáková
Spustit audio