Ženské akty Terezy z Davle v Leica Gallery

8. duben 2011

Do Leica Gallery Prague ve Školské ulici 28 v Praze 1 se můžete vypravit na výstavu fotografií autorky, která tvoří pod tajemným pseudonymem Tereza z Davle.

Soubor jejích černobílých analogově snímaných ženských a dívčích aktů, scén a portrétů vznikal letos v zimě v apartmánech a dalších prostorách starého hotelu Evropa na Václavském náměstí v Praze přímo pro Leica Gallery.

02305234.jpeg

Výstava nese název „Grandhotel“ a je součástí právě probíhajícího 4. ročníku festivalu Prague Photo 2011, který končí v neděli 10. dubna.

Tereza z Davle vystupuje nejen v roli fotografky, ale sama sobě je i asistentkou, produkční, kostymérkou a vizážistkou. Jako fotografka je samouk a také většina jejích modelek nemá s pózováním naprosto žádné zkušenosti. Karel Oujezdský se Terezy z Davle v Leica Gallery zeptal, jak se k fotografování a k ženskému aktu dostala.

Výstavu ženských aktů nazvanou „Grandhotel“ můžete v Leica Gallery Prague ve Školské ulici 28 v Praze 1 navštívit do 1. května. Výstava je součástí festivalu Prague Photo 2011, který probíhá do neděle 10. dubna v pražském Mánesu.

Spustit audio