Společnost Siriri postavila školu v Africe

26. březen 2012

Manželům Böhmovým je skoro 60 let. Vychovali 6 dětí, a když už nepotřebovaly jejich péči, rozhodli se, že pomůžou dětem v Africe. Založili obecně prospěšnou společnost Siriri a postavili za půl roku ve Středoafrické republice školu pro 250 dětí.

Před nedávnem jste možná se zájmem v Mozaice poslouchali informace o přípravě na projekt výstavby školy v Tibetu. Dnes můžeme navázat podobnou iniciativou mířící tentokrát do středu Afriky.

Ale začneme citátem: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je část nějaké pevniny. Smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“

Tímto začínají manželé Ludmila a Karol Böhmovi svoji přednášku o tom, jak se jim podařilo postavit školu v jedné z nejchudších zemí světa – ve Středoafrické republice. Povídání bylo hlavně o tom, že i vaše malá pomoc může zachránit lidský život na jiném kontinentu. Natáčela s nimi Naďa Kubínková.

Pokud byste chtěli společnost siriri jakkoli podpořit, všechny potřebné informace najdete na webových stránkách www.siriri.org.

autor: KUB
Spustit audio