Tony Bennett je přírodní úkaz; cenu za dabing má Balzerová i Švehlík

22. září 2014

Deníky hodnotí koncert vokalisty Tonyho Bennetta, který nedávno oslavil osmaosmdesát let. Pražské vystoupení se konalo v sobotu 20. září v Kongresovém centru.

Tony Bennett je přírodní úkaz, předvedl se ve skvělé formě, tak zní titulek z Mladé fronty Dnes. Podle Ondřeje Konráda podal Bennet zcela profesionální výkon a naplno odezpíval dvacet čtyři nesmrtelných standardů. Recenzent dává koncertu 85 procent.

Vladimír Říha v Právu píše, že Bennett doslova očaroval publikum. Stále skvělý srozumitelný hlas, kdy se nic z textu neztratí, schopnost ponořit se do písně, vynikající frázování, a dokonce intonačně přesné vyšší polohy. Od Říhy dostává Bennetův koncert 95 procent.

Mladá fronta Dnes informuje, že Ceny Františka Filipovského za dabing roku získali Eliška Balzerová za roli ve filmu Kvartet a Oldřich Vlach za dílo Soudce a vrah, cenu diváků dostal Saša Rašilov coby seriálový vrah Dexter. Ceny za celoživotní mistrovství v dabingu obdrželi Dana Syslová a Alois Švehlík.

Lidové noviny přinesly recenzi Josefa Chuchmy na monografii fotografa Jiřího Hankeho s názvem Hledání Ameriky. Chuchma píše, že publikace je knihou, na níž lze demonstrovat, že v podstatě dokumentaristickou fotografií se dá myslet a vnější příbuznost a povrchnost obrazů může s úspěchem odkazovat k hlubším souvislostem lidské civilizace.

Lidové noviny otiskly recenzi Jindřicha Rosendorfa na výstavu pojmenovanou První světová válka očima Pětatřicátníků Ladislava Lábka a Bohumila Krse, kterou můžete vidět v Západočeském muzeu Plzeň. Obraz první světové války je zprostředkováván prostřednictvím deníků, dopisů, fotografií a kreseb dvou významných Plzeňanů – etnografa Ladislava Lábka a výtvarníka Bohumila Krse. Výstavu můžete navštívit do 23. listopadu.

autor: Hana Baroňová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.