Na vrchu Prácheň můžete zažít novou pátrací hru

29. duben 2024 12:50

Vydat se na procházku na nějaké hezké místo a cestou se pobavit a zároveň se o daném místě i něco dozvědět. Tak přesně to nabízí nová pátrací hra, kterou otevřel spolek Prácheň žije.

Pátrací hra Prácheň žije!

Na vrch Prácheň se nově můžete z Horažďovic na Klatovsku vydat po trase vzdělávací pátrací hry. Otevřel ji spolek Prácheň žije. Předcházel tomu rok příprav a také bezpočet odpracovaných hodin dobrovolníků. A čím víc práce přibývalo, tím víc se přidávali další, od studentů po seniory. „Prácheň je srdeční záležitostí místních lidí. Má co říct z hlediska přírody i historie,“ říká členka spolku Simona Sládková. „Ve spolku je nyní zapojeno asi 150 dobrovolníků, někteří spravují sociální sítě, jiní chodí na brigády, možností, jak pomoci, je spousta.“

Trasa vzdělávací pátrací hry měří 2,5 kilometru a čítá 12 zastavení. Je určena pro celou rodinu. K zapojení stačí získat plánek, a to buď na webu www.prachenzije.cz, nebo v horažďovickém infocentru, kde na úspěšné řešitele čeká také odměna.

Kromě pátrací hry spolek už chystá další akce a také komentované prohlídky. Přehled všech plánovaných aktivit najdou zájemci na webu spolku či na sociálních sítích.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio