Svět na černobílo, aneb když děcka dělaj Slam Poetry

11. březen 2012

Do školy chodí, protože se to musí. Domů se jim někdy vůbec nechce. Nejobvyklejším místem jejich výskytu je ulice, kde se baví, poflakují a občas překročí meze zákona. Ostatní lidé se na ně dívají skrz prsty, s despektem jako na beznadějné případy. Naštěstí ne všichni.

Vyvázat je ze spirály nešťastných osudů jejich rodičů i jejich vlastních není jen tak. Přesto snad alespoň trochu pomůže, když se u nich podaří vzbudit zájem, ukázat směr, nadchnout pro něco, naslouchat jim, společně tvořit… Tak na to šla organizace Člověk v tísni spolu se slammery Bohdanem Bláhovcem, Bio Mashou, Monikou Serbusovou a Jakubem Follem.

Společně nadchli děti pro Slam Poetry – neobvyklý umělecký žánr založený na kouzlení se slovy, jejich zvukomalbou a rytmem. Děti začaly skládat své básně a sdělovat v nich to, co si myslí o světě, ve kterém žijí, a co je trápí.

Křest sbírky „Poetry Slam – dětská kreativní básnická dílna Praha / Ústí nad Labem“

Jejich texty jsou zachyceny ve sbírce „Poetry Slam – dětská kreativní básnická dílna Praha / Ústí nad Labem“ a některé z nich také v dokumentu Svět na černobílo, aneb když děcka dělaj Slam Poetry.

Dramaturgie Lenka Svobodová, režie Yvona Žertová, mistr zvuku Miloš Kot.

autor: Anna Štěpánková
Spustit audio