Evangelická teologická fakulta otevřela své dveře zájemcům o studium

25. leden 2014

V Praze v Černé ulici zůstaly v pondělí 20. ledna dveře otevřené celé odpoledne. Zájemci o studium se mohli dozvědět o nejrůznějších oborech, které se na ETF UK dají studovat, přímo od jednotlivých přednášejících a také od studentů.

Evangelická teologická fakulta neslouží jen pro přípravu duchovních, studuje se na ní také sociální práce nebo křesťanská humanitární a pastorační práce.

Absolventi nacházejí různá uplatnění, ale to je rys společný všem humanitním oborům, říká děkan ETF Jindřich Halama: „Naši absolventi pracují nejen jako faráři ve sborech protestantských církví, ale také třeba ve státní správě, ve školství a všude tam, kde se pracuje s lidmi.“

Během dne otevřených dveří byla přístupná celá budova fakulty, včetně největší teologické knihovny, v Česku, která je přístupná veřejnosti. Nachází se v poněkud netradičních prostorách: „Na místě, kde dnes stojí regály s knihami, se dříve konaly boxerské zápasy,“ říká ředitel knihovny Pavel Moskala.

Dobrá zpráva pro ty, kdo se chystají ucházet se o studium na evangelické teologické fakultě, přichází ze studijního oddělení: „Ti, kdo úspěšně složí přijímací zkoušky, budou přijati ke studiu. Žádné početní limity na zapsání nemáme,“ ujišťuje Zdeňka Trojanová, která má přijímací zkoušky na starosti.

Loni se na fakultu hlásilo 438 studentů a přijato bylo 266, letos se očekává zájem asi 360 lidí s tím, že ke studiu nastoupí zřejmě 250 z těch, kdo projdou přijímacím řízením.

autor: Magdaléna Trusinová
Spustit audio