Nová planeta nechává astrology v klidu

24. únor 2016

Zatímco Pluto pozbylo svého statusu planety, protože se jedná o příliš malé kosmické těleso, objevily jsme nyní možná skutečnou planetu, která by si snad takové označení zasloužila.

Zatím jsme ji tedy neviděli přímo, ale její existence by vysvětlovala některé odchylky drah jiných nebeských těles. Pokud skutečně existuje, dozvíme se to. Možná zjistíme, že jsou takové planety dvě, nebo žádná. -to je jen otázka času a lidstvo je ještě mladé.

Jak si ale s tímto objevem, pokud ta planeta skutečně je, poradí astrologové? Pokud je tu nová planeta, měli by ji nějak zahrnout do svých modelů. To je ale ještě to nejmenší. Nakolik jsou věrohodné dosavadní horoskopy, když jsme o této planetě doteď nevěděli?

Nová planeta, která může na základě simulací dosahovat až velikosti Neptunu, by měla obíhat Slunce po protažené dráze ve vzdálenosti zhruba 200 až 1200 astronomických jednotek. Pro představu, jedna astronomická jednotka je vzdálenost Země od Slunce. Je to tedy skutečně daleko.

Astrologové jsou ale v klidu. O této planetě se totiž mluvilo už dřív. Objevil ji, tedy v smyslu, že o ní psal, svérázný autor jménem Zacharia Sitčin. Považoval ji za dvanáctou planetu, protože mezi planety připočítal ještě slunce a Měsíc a Pluta. Zajímavá ale má být tím, že na ní žije mimozemská civilizace, která se podílela na vývoji člověka.

Jak vidíme, věda je skoro zbytečná, nic nového pod sluncem. Vlastně je věda nedokonalá. Zatím dospěla jen k podezření, že našla novou planetu, ale není si tím jistá. Ufologové už dávno vědí, že na ní žije mimozemská civilizace, která stojí za vznikem lidstva.

Ten romantický svět musíme těm lidem závidět. Jen je nám líto toho zklamání, když na mimozemšťany pořád čekají a ti stále nepřicházejí. Zůstává jen přesvědčení, že jsme děti bohů, což je aspoň nějaká útěcha do našeho všedního života.

autor: Jan Jandourek
Spustit audio