UFO nad Německem

10. březen 2009

Nad Německem proletělo před nedávnem UFO. Bylo tak rychlé, že uniklo i vojenským letadlům. Radary ho zjistily spolehlivě. A to je tak všechno.

O co vlastně šlo, se samozřejmě nikdy nedovíme, jako vždycky. Pozoruhodné je, že UFO se vždycky začíná objevovat v dobách, kdy mají lidé zcela pozemské problémy. Přímo letecké dny pořádaly létající talíře v dobách studené války.

Ze všeho nejvíce bych si přál, aby zprávy o létajících talířích byly pravdivé. Ne snad, že bych si dělal iluze o tom, že by na jiných planetách vládla lepší morálka než na zemi. Předpokládám, že i v létajících talířích sedí profesionálové, kteří jsou za svou práci placeni a plní úkoly, které jim dal někdo jiný. Protože jsou civilizací na vyšší úrovni, můžeme jen doufat, že k těmto úkolům patří ochrana méně vyvinutých bytostí, asi jako když my se staráme o pandy. Ale i kdyby tomu tak nebylo, nespornou výhodou by bylo rozptýlení té šílené nudy, ve které žijeme.

Nuda neznamená, že by se neděly rozčilující věci. Malé války pokračují, velká krize postupuje, oceány teplají a jsou stále kyselejší. OSN - jako společenství demokratů a lidojedů - je bezmocná jako vždy. Změna není v dohledu. A teď si představme, že by do toho najednou přišel někdo zvenčí.

Takhle vlastně funguje každý mesiášský princip, ať už tím spasitelem má být Barack Obama nebo Kristus nebo vesmírní lidé. Lidé mívají pocit, že na problémy nestačí svými vlastními silami a chtělo by to nějaký výsadek z jiného světa. Přitom si docela dobře dovedeme představit, jak by to asi dopadlo. Po několika dnech a týdnech nadšení by lidé zjistili, že mají mimozemšťanů plné zuby, připadali by si okupovaní, ponížení tím, že jsou považováni za méněcenné, mimozemšťané by byli obviněni z toho, že neberou v úvahu specifika pozemské kultury. Dopadlo by to prostě jako vždycky. Nakonec by byly posádky létajících talířů ještě rády, že by vyvázly se zdravou zelenou kůží a že bychom jim ještě nenaúčtovali nějaké pokuty za narušování vzdušného prostoru.

Ve světle této zkušenosti je docela jasné, proč UFO na Německem letělo tak rychle a raději hned z dosahu pozemského sledování zmizelo.

autor: Jan Jandourek
Spustit audio