Bohoslužba Římskokatolické církve z kostela sv. Rodiny v Praze – Řepích

8. březen 2015

V neděli 8. března vás na Vltavě pozveme k poslechu přímého přenosu bohoslužby Římskokatolické církve z kostela sv. Rodiny v Praze – Řepích. Slouží P.Daniel Janáček.

Společenství věřících Římskokatolické farnosti v Praze – Řepích patří do farnosti, jejímž centrem je starobylý románský kostelík sv. Martina. Pro jeho malý chrámový prostor i menší možnosti zázemí se však farní život soustřeďuje více v klášterním kostele Svaté Rodiny v areálu Domova svatého Karla Boromejského, ne příliš vzdáleného od farního kostela.

V Domově svatého Karla sester Boromejek je vedle kláštera umístěna jednak nemocnice sester pro dlouhodobě nemocné pacienty, ale také nápravné zařízení pro ženy. V době minulého režimu byl celý zdejší areál zdevastován zemědělským družstvem a v kostele samotném byla umístěna garáž traktorové stanice. Do značné míry byly zničeny unikátní fresky v beuronském stylu.

Ve zdejší farnosti – společenství – jsou široce zastoupeny všechny věkové kategorie, od nejmenších dětí, rodin, přes mládež a střední generaci až ke starším a nemocným bratřím a sestrám. Farnost se setkává, podle možností, každý den jednak ke slavení eucharistie, ale také ke katechezím, v různých společenstvích při práci s Písmem, výuce a modlitbě.

Spustit audio