Brána k druhým

Již třetím rokem se koná soutěž Brána k druhým, která je určena pro dětské kolektivy a skupiny mladých lidí do 26 let. Vyhlašuje ji Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Národním institutem pro další vzdělávání. Jejím hlavním cílem je hledat, ukazovat a oceňovat pozitivní příklady a skutky v naší společnosti, na kterých se podílejí děti a mládež.

Soutěže se může zúčastnit jakákoliv skupina, která v období od 31. 8. 2013 do 31. 8. 2014 vykonala nebo vykoná ve svém okolí něco veřejně prospěšného a užitečného pro ostatní. Zúčastnit se jí mohou např. oddíly, kroužky, kluby, družiny i ti, kteří se scházejí „jen tak“, a přitom nemyslí jen sami na sebe, ale pomáhají potřebným lidem, zvelebují okolí ve svém městě či obci, pečují o přírodu nebo třeba pořádají veřejnou sbírku, zkrátka rozdávají svou tvořivostí radost druhým.

Porota složená za zástupců organizací dětí a mládeže a patronů soutěže (vloni jimi byli Táňa Fischerová, Petr Vacek, Vladimír Kořen a Daniela Brůhová) vybere na podzim letošního roku ze všech přihlášených kolektivů pět nejlepších týmů. Vítězné týmy obdrží symboly barevných klíčků jako potvrzení jejich schopnosti bránu k druhým otevřít.

V pořadu Zaostřeno otvíral Bránu k druhým Karel Vepřek spolu s JIřím Zajícem, Svatavou Šimkovou a Danielou Brůhovou.

autor: Karel Vepřek
Spustit audio