Věřící pražské arcidiecéze se připojí ke dni modliteb za Sýrii

6. září 2013

V mnoha farnostech pražské arcidiecéze se v sobotu 7. září 2013 budou konat mše svaté či modlitby za mír v Sýrii. Jen v Praze se k akci dosud připojilo čtrnáct kostelů, včetně katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha, kde program začne v 7.00 hodin ráno. Den půstu a modliteb vyhlásil papež František.

Během nedělní promluvy před modlitbou Anděl Páně papež řekl: „…rozhodl jsem se na den 7. září, který předchází slavnosti Narození Panny Marie, Královny míru, vyhlásit pro celou církev den půstu a modlitby za mír v Sýrii, na Blízkém východě a na celém světě. … Všechny místní církve prosím, aby kromě účasti na tomto postním dnu zorganizovaly také nějakou bohoslužbu na tento úmysl.“

V následujících dnech jeho přání vyslyšely všechny diecéze i mnohé řádové komunity v České republice. V sobotu se tak k úsilí celosvětové církve o mírové řešení syrské krize připojí i věřící pražské arcidiecéze. Kromě nich to však budou také nekatoličtí křesťané, příslušníci jiných náboženských vyznání a lidé dobré vůle, které k této iniciativě papež rovněž pozval.

autor: Arcibiskupství pražské
Spustit audio