Kulturní a vzdělávací programy Židovského muzea v Praze

16. prosinec 2012

Oddělení pro vzdělávání a kulturu Židovského muzea v Praze pořádá v úterý 18. prosince od 18 hodin poslední přednáška cyklu „Judaismus očima židovských velikánů“ věnovaná Josefu Beru Solovějčikovi, asi nejdůležitější postavě moderní ortodoxie druhé poloviny 20. století. Jeho život a dílo představí Milan Lyčka z katedry religionistiky Filosofické fakulty Univerzity Karlovy.

Milan Lyčka se odkazu tohoto autora věnuje systematicky; vedle monografie „Filosofie náboženství Josefa Solovějčika“ vydané před dvěma lety je i autorem překladu nevlivnějšího Solovějčikova díla „Halachický člověk“.

V prostorách Oddělení pro vzdělávání a kulturu Židovského muzea v Praze v Maiselově ulici 15 v Praze 1, kde se přednáška uskuteční, je současně možno až do konce roku zhlédnout výstavu nazvanou „Vedem: Cesta terezínských kluků stále pokračuje“. Výstava, která představuje život a tvorbu chlapců z Domova 1 v terezínském ghettu, je otevřena od pondělí do čtvrtka mezi 10. a 15 hodinou, v pátek od 10 do 12 hodin a vždy během večerních programů.

autor: Leo Pavlát a kolektiv
Spustit audio