Poprvé s vyloučením veřejnosti pokračuje kauza Kuřim u soudu v Brně

Brněnský krajský soud pokračuje dnes v rozhodování o tzv. kuřimské kauze. Poprvé s vyloučením veřejnosti, protože se totiž mají promítat videozáběry týraného chlapce Ondřeje, svázaného v malé komoře. Odpoledne mají veřejně vypovídat znalci, mimo jiné o psychice obou týraných hochů Ondřeje a Jakuba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitelka Klokánku Ditta Pokorná u brněnského krajského soudu

Ředitelka Klokánku Ditta Pokorná u brněnského krajského soudu | Zdroj: ČTK

Podle ředitelky Klokánku Ditty Pokorné se stav Ondřeje a Jakuba postupně lepší, přesto jsou po dobu soudního řízení na psychoterapeutickém pobytu v zahraničí:

"O tom, co bylo, nehovoří jako o týrání, o trápení. Oni o tom říkají: 'Ty jizvy se mi vrací'. Takže já jsem se jim snažila vysvětlit, že vlastně je soud, že všechno v životě má svůj začátek, má svůj konec, že jejich trápení už skončilo a teď musíme vydržet soud. Oni ale odpovídají: 'Proč říkáš, že skončilo, trápení se nám vrací'. Občas o tom potřebují mluvit. Zase jsou ale situace, kdy jsou skutečně radostní. Teď momentálně se těšili na tu dovolenou. Myslím si, že dneska jsou hodně šťastní."

Celkem šest lidí čelí obžalobě z neobvykle brutálního týrání osmiletého Ondřeje a jeho desetiletého bratra Jakuba. Většině z nich hrozí až 12 let vězení. Celá kauza podle policie souvisí s náboženskou sektou vycházející z učení Hnutí Grálu. Rozsudek by mohl padnout na konci prázdnin.

Ivan Holas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme