Poslední výzva před setkáním Taizé v Praze: stále se hledá 2500 míst pro mladé v hostitelských rodinách

22. prosinec 2014

Mezinárodní tým, který v Praze už tři měsíce připravuje 37. evropské setkání mladých, oslovuje lidi dobré vůle z Prahy a jejího okolí s touto poslední výzvou. 29. prosince přijede do Prahy totiž na pět dní a čtyři noci přibližně 23 000 mladých lidí z celé Evropy.

Pokud organizátoři v následujících dnech nenajdou v hostitelských rodinách místa, která chybějí, budou muset mnozí účastníci spát ve školách a na dalších místech kolektivního ubytování. Bylo však mnohem lepší, kdyby mohl všechny poutníky někdo přijmout, aby mohli spát na 2 metrech čtverečních podlahy v obývacím pokoji, místo aby museli být s desítkami dalších lidí v nějaké chladné a anonymní budově.

Už 2100 rodin nebo starších i mladších lidí se rozhodlo otevřít své domovy. Kdyby se každému podařilo přesvědčit jednoho souseda, aby udělal to samé, úkol by byl splněn.

Logo Evropského setkání mladých v Praze (2014/2015), které pořádá komunita Taizé

Podmínky jsou velmi jednoduché: ráno snídaně a 2 m2, kam lze rozložit spacák a karimatku. Během dne se budou účastníci podílet na programu ve městě a domů se vrátí až večer ve 22:00. Až do Vánoc, nebo i po nich, může organizační tým přijímat nabídky ubytování. Pokud je někdo ochoten přijmout mladé lidi, prosíme, aby co nejdříve kontaktoval nejbližší křesťanské společenství. Pomoc je možné nabídnout také prostřednictvím formuláře na stránce http://www.taizepraha.cz/ubytovani.

autor: Komunita Taizé
Spustit audio