Poutníci už přepsali většinu bible

5. červenec 2011

Na Velehradě na Uherskohradišťsku v úterý končí Dny lidí dobré vůle. Letos se konají už po dvanácté. Akce, která je oslavou příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, vyvrcholí národní poutí a bohoslužbou.

Ke slavnostem tradičně patří i opisování bible. Letos mohou poutníci texty přepisovat poprvé v rekonstruované konírně. „Já jsem přišla opisovat úplně poprvé. Opisovala jsem část o zlých lidech a o tom, že by se člověk měl zaměřit na tu dobru cestu a dělat dobré skutky,“ prohlásila například Alena Kostková, která dorazila společně s celou rodinou. „Jsem věřící a líbí se mi, že se dá dělat něco takového,“ podotkl další z účastníků opisování.

Bible se na Velehradě opisuje už šest let. Za tu dobu se lidem podařilo přenést asi sedmdesát procent textu. Pořadatelé proto už teď uvažují nad tím jak pokračovat dál, až se celá bible jednou přepíše. „Budeme muset ještě přemýšlet. Každopádně byla by škoda, kdyby tyto aktivity skončily,“ uvedl ředitel Českého katolického biblického díla Petr Chalupa.

autor: pes
Spustit audio