Václav Hybš

hudební skladatel (nar. 1935)

Aranžér, dirigent a trumpetista Václav Hybš absolvoval Státní konzervatoř v Praze v roce 1955. Začínal jako hráč na trubku v orchestru Zdeňka Bartáka, hrál i v orchestru Ladislava Bezubky, v cirkusu Praga, v Poděbradském lázeňském orchestru nebo ve Varieté Alhambra.

Byl zakládajícím členem Tanečního orchestru Československého rozhlasu, kde hrál pod vedením Karla Krautgartnera s řadou dalších skvělých jazzových hudebníků, jako byli např. Kamil Hála, Luděk Hulan, Ivan Dominák nebo Pavel Vitoch. Již od padesátých let aranžoval pro různé orchestry, postupně začal budovat vlastní těleso a v průběhu let 1962–1964 vznikl v divadle Rokoko samostatný Orchestr Václava Hybše.

Od té doby aranžuje Václav Hybš všechny skladby pro svůj orchestr i pro zpěváky, které doprovází. Orchestr vystupuje na scéně populární hudby přes padesát let, stálou spolupráci navázal s televizí i rozhlasem. Natočil řadu nahrávek vydaných na LP a CD, spolupracoval s řadou českých populárních zpěváků a zpěvaček.

Tituly k prodeji:
Motýl, Babeta (Jiří Šlitr, Jiří Suchý / arr. Václav Hybš)
Opus One, Moonlight Serenade (Sy Oliver, Sid Garris / arr. Václav Hybš; Glenn Miller, Mitchell Parish / arr. Václav Hybš)
Raindrops Keep Fallin' On My Head (Burt Bacharach, Hal David / arr. Václav Hybš)
Růžová krinolína, Říkej mi to potichoučku (arr. Václav Hybš)
Tak abyste to věděla, Tereza (Jiří Šlitr, Jiří Suchý / arr. Václav Hybš)

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz