Napříč Amerikou na kole

Půl roku v sedle. Zážitky z putování dvou mladých cykloturistů z Frýdku-Místku napříč americkým kontinentem. Z Kuby, přes Mexiko, až na západní pobřeží USA.

V seriálu Napříč Amerikou na kole jsme v roce 2010, od března do listopadu, každý víkend mapovali počínání dvou mladých cykloturistů Renáty a Martina.

Manželé Stillerovi se do Havany, kde jejich 7000 kilometrů dlouhá pouť začala, přepravili leteckou linkou z Frankfurtu. Pak už je čekala cesta na kole podél ostrova Svobody, z Mexico City na sever na hranici se Spojenými státy a potom směrem na jihozápad přes Arizonu, až do San Francisca.

Martin s Renátou pravidelně o svých zážitcích referovali v telefonických vstupech, které do vysílání zpracovával redaktor Radim Sajbot. Ale nejen to. Psali i svůj vlastní deník a posílali i fotografie – vše stále na našem webu v rubrice věnované této cestě (odkaz viz níže).

Připravovali: Radim Sajbot a manželé Stillerovi


Historie pořadu:
Seriál Napříč Amerikou na kole jsme vysílali od března do listopadu 2010. Každou sobotu v 09:15, v repríze pak v neděli po 14. hodině.

Postřehy z cest v psané i zvukové podobě jsou vám k dispozici na našem webu. Součástí příspěvků jsou i bohaté fotogalerie.


Martin Stiller je zkušený cestovatel. Na kole má projetou celou Evropu, přes 9000 km najezdil po Austrálii (viz také seriál Napříč Austrálií na kole – cestu absolvoval s předchozí partnerkou, rovněž Renátou - pozn. red.). Zdolání Ameriky bylo pro Martina tedy třetím kontinentem.

Martin Stiller také stojí za internetovými stránkami www.cyklocestovani.cz a už několik let úspěšně organizuje Festival cyklocestování v Hradci Králové a ve Frýdku-Místku.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.