Jingly Neonu – poslechněte si je!

11. únor 2011

Longital, Jára Tarnovski, N.O.H.A. nebo Noisecut. Jingly pro Neon natočili přední osobnosti tuzemské i slovenské hudební scény.

Od listopadu má náš pořad zbrusu novou grafiku. Novým hlasem pořadu se stala zpěvačka Karolína Dytrtová a kdo že všechno si pohrál s jejím hlasem a vyrobil Neonu nové znělky? (Mimochodem, všichni umělci se zřekli honoráře a pracovali za „dobré slovo“…)

Jára Tarnovski
Hudebník, který na sebe výrazněji upozornil v hravé kapele Miou Miou. Dnes se věnuje převážně ambientní hudbě v projektu Gurun Gurun, kterému nedávno vyšlo debutové album. Pro Neon udělal hlavní část zvukové grafiky. Pracuje v Divadle 29 a pro Neon tu a tam natočí i nějaký příspěvek.

gurun gurun


Patrick Bergman
Patrick se už dlouhé roky věnuje produkování vlastní autorské hudby, která se vyznačuje táhlými klávesovými plochami a snovou atmosférou. Je zapřísáhlým odpůrcem společnosti OSA a vřele doporučuje kopírování hudby. Pracuje jako 2d compositor ve filmovém studiu UPP. Pro Neon vyrobil několik znělek už v dávné minulosti.

Patrick Bergman

Longital
Dano a Shina jsou písničkáři 21. století, kteří působí ve své nezaměnitelné kapele Longital. Fanoušci je milují pro jejich zvukové hledačství i poetické texty. Longital jsou v Neonu jako doma. 29. října 2009 jsme v našem pořadu živě vysílali jejich koncert z Divadla 29. Oba se živí hudbou, Shina stojí za úspěšným Slnko records.

01013671.jpeg

N.O.H.A.
Philip Noha je jeden z mála českých muzikantů, který se dokázal prosadit v zahraniční. Se svou mezinárodní kapelou N.O.H.A. s úspěchem brázdí pódia po celé Evropě, hit TU Café vidělo na youtube přes 4 miliony uživatelů! Před časem se vrátil zpět do Prahy, kde se věnuje skládání a péči o svého novorozeného potomka.

02036942.jpeg

Noisecut
Slovenští Noisecut patří k tomu nejzajímavějšímu, co nabízí slovenská hudební scéna. Pod vedením charismatické zpěvačky Betky produkují chytlavý elektropop. Za Noisecut se do jinglů pustil baskytarista Losos, který takovou to práci dělal vůbec poprvé.

Radio Wave Live Session - Noisecut

Foolk
Asi nejméně známý projekt, který pro Neon dělal jingly. Stojí za ním Dušan Vančo, jinak ředitel slovenského progresivního Radia FM. V hudbě Foolk je znatelný jazzový feeling, věnuje se převážně pomalým tempům. Jeho singly vycházejí na mnoha zahraničních kompilacích.

Foolk


Veneer
Už sedm let čekají fanoušci na nové album slovenského projektu Veneer. Jeho leader Pavol Hubinák si čas krátí častým remixováním (Dan Bárta, Umakart, Lenny Kravitz, Kryštof) a výrobou zvukové grafiky (TV Joj). Z jeho jinglů je poznat, že je v tomto oboru opravdovým profesionálem. A, co to nové album?

Veneer


Kubatko
Pražský producent Jakub Holovský koncem loňského roku 2010 vydal album Vzduchoplavec, na kterém dokázal, že i elektronická hudba může mít duši. Vystupuje i jako DJ a live act, právě vyšel jeho povedený remix Kryštofa. Před časem pracoval jako výrobce her pro mobilní telefony, v současnosti studuje Vysokou školu manažerské informatiky a ekonomiky.

Kubatko


Hlas – Karolína Dytrtová
Karolínu si určitě pamatujete z Miou Miou, kde si pohrávala s francouzštinou. V současnosti se věnuje převážně multižánrovému projektu pro děti i dospělé Kašpárek v rohlíku. Nově ji také můžete potkat v kabaretně rozverném Myštetu. Pracuje pro Bioinstitut, o.p.s. - Institut pro ekologické zemědělství a udržitelný rozvoj krajiny,

Myštet.jpg
Spustit audio