Hm...to byla ale jízda!

31. březen 2008

Koncert roku v březnu? Že je to předčasné? Tak to jste asi chyběli ve čtvrtek 27. března v pardubickém Divadle 29. Koncert kapely Hm... byl zkrátka výtečný. Byla to neskutečná jízda plná hudebních i slovních fórů, koncertní energie, pohody v sále a radosti z hudby. Posoudit to mohli nejenom diváci v Divadle 29 ale i posluchači pořadu Neon, v rámci kterého Český rozhlas Pardubice živě přenášel první hodinu koncertu. Jak prozíravý to byl nápad!

"I pro nás to byla neskutečná jízda. Byl to náramný koncert," pochvalovala si po dvou hodinovém hraní sama kapela Hm..., kterou diváci nechtěli pustit z pódia. Nadšení návštěvníci donutili kapelu se pětkrát vrátit na podium a přidat. V závěru pak došlo i na písně, které skupina nehrála živě snad pět let. "Příště bych chtěl dát něco, co aspoň umím," zlobil se naoko basák Filip Nebřenský po té, co v jedné z písní horko potil správné akordy.

Pokud jste u této koncertní události s velkým "U" absentovali a prošvihli jste i naše vysílání, máte na našich stránkách v sekci Podcast šanci si celý koncert stáhnout. Jen musíte přetrpět jeho rozdělení na čtyři části. Vcelku se nám to sem bohužel nevešlo:(

A co do budoucna? "Rádi bychom živě přenášeli i další koncerty z pardubického Divadla. Na koncert Hm...máme výtečné ohlasy, je škoda to nezopakovat," prohlašuje šéf pořadu Neon Tomáš Klement. Jistotou je, že posluchače Neonu čeká koncertní léto. "Po celé prázdniny budeme posluchačům nabízet záznamy koncertů našich nejlepších kapel. Těšit se můžete na Priessnitz, -123 minut, Khoibu a spoustu dalších...." Jen podotýkáme, že Neon si můžete na Českém rozhlasu Pardubice naladit každý čtvrtek od osmi večer v premiéře a v sobotu v témže čase v repríze.

Skupina Hm... v Divadle 29

Ps. Poděkování patří Zdeňkovi Závodnému a crew Divadla 29, skupině Hm... a manažerce Martě Jandové, technikům z přenosového vozu z Českého rozhlasu Hradec Králové a Mirkovi Škopovi. All the best, guys!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.