Eggnoise živě v Neonu. Chystáme Longital!

10. červen 2009

Po loňském úspěšném koncertu kapely Hm... jsme vám 4.6. nabídli další živý přenos. Tentokráte jsme se propojili s Divadlem 29, kde probíhal koncert výtečné kapely Eggnoise. Jak to dopadlo? Byla to pecka! A už na podzim se dočkáte dalšího koncertu!

"Dobrý večer. Vítejte v Divadle 29 v Pardubicích. Pokud nás slyšíte, a zrovna tady nejste, tak vězte, že máte zapnuté rádio, Český rozhlas Pardubice a pořad Neon, který vám nyní přináší kapelu Eggnoise." Takhle klávesák Ondra Kopička zahájil druhý přímý přenos v pořadu Neon. Vtipně tak oslovil jak diváky v sále tak i posluchače u rozhlasových přijímačů. Ti si nakonec užili bezmála hodinu výtečného koncertu, který v Divadle pokračoval až do pozdních večerních hodin. Kapela stihla odehrát valnou většinu ze svého bohatého repertoáru a došlo i na několik nových písní, které se objeví na chystaném cédéčku. To by mělo vyjít snad ještě letos. "Makáme na něm dnem i nocí," podotýkají členové Eggnoise, kteří si podobně jako vloni Hm... rozhlasový přenos náležitě vychutnali. Během koncertu házeli vtípky, schválně (?) pletli název pořadu i Divadla. "Bylo to prima, moc jsme si to užili," zářili spokojeností členové kapely po koncertu.

A jelikož se přenos setkal s výtečnými ohlasy posluchačů, rozhodli jsme se už brzy podniknout další akci. Tečku do kalendáře si udělejte na 29.10., kdy budeme druhé narozeniny Neonu slavit s kapelou Longital. "Jsme moc rádi, že to dopadlo. To je skvělé, že budeme mít v rámci turné živák v Neonu. Do Pardubic přijedeme s dotykovou obrazovkou Lemur Jazz Mutant, která se dá v Čechách vidět zatím jen v ZOO a ne na pódiu," směje se polovina Longital Dano Salontay.

Longital

Tak tedy 29. října si užijte v Neonu přímý přenos koncert "slovenských Lamb" živě z Divadla 29!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.