O radosti z jídla i ze života: Celiakie. Jak se projevuje a v čem všem najdeme lepek?
Co dělat, když mám u sebe podezření na celiakii? Může být problém kontaminace potravin lepkem? Má bezlepková dieta nějaká rizika a na co si dát pozor? Jaké bezlepkové přílohy mají dostatek vlákniny? Co celiakie a alkohol? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Diabetes 2. typu. Co je dobré změnit kromě omezení sacharidů?
V čem se liší strava diabetika 2. typu od běžné populace? V čem spočívá léčba? Jak jsou na tom potraviny z různých dia koutků v supermarketech?
-
O radosti z jídla i ze života: Výběr jídla v restauraci. Jak si vybrat zdravěji? Na co si dát pozor?
Je možné jíst zdravě a pravidelně v restauraci či jídelně? Má smysl nahrazovat knedlíky rýží? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Detoxy. Potřebuje je naše tělo? A můžeme si detoxem uškodit?
Jsou pro nás některé složky stravy toxické? Má detox vliv na střevní flóru? Jak s ním začít, pokud dlouhodobě jíme nezdravě? Je některý detoxikační program nebezpečný?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.