Daruj chvilku - v Prostějově jsme zpříjemnili odpoledne seniorům

23. červen 2015

Ve středu 10. června se uskutečnila další akce v rámci projektu Daruj chvilku s Českým rozhlasem Olomouc. Hlavním cílem charitativního projektu je pomoci vyplňovat volný čas seniorům, odkázaným na určitou úroveň sociální péče.

S tím souvisí podpora a popularizace dobrovolnické činnosti. Pro seniory bylo tentokrát připraveno odpoledne s řadou kulturních vystoupení.

Český rozhlas Olomouc, zástupci Maltézské pomoci a další partneři uskutečnily ve středu 10. března další návštěvu seniorů, tentokrát v Domově důchodců v Prostějově.

„Přínos takových akcí jako je Daruj chvilku s Českým rozhlasem Olomouc vidím v tom, že půjde oslovit širokou veřejnost, lidi, kteří by měli zájem pracovat v domově důchodců jako dobrovolníci. To jsou lidé, kteří přijdou a věnují tu svoji chvilku našim klientům, protože při vší úctě k našemu personálu, který se bezvadně stará o všechny naše uživatele, náš personál nemá tolik času, aby s každým, kdo to potřebuje, strávil nějaký čas, aby se mu věnoval, vyslechl ho, povykládal si s ním, podržel ho třeba za ruku, pohladil. A od dobrovolníků si slibujeme, že by tuto funkci mohli plnit,“ uvedl Zdeněk Libíček, ředitel Domova důchodců v Prostějově.

Středečního odpoledne v Domově důchodců se zúčastnila moderátorka Českého rozhlasu Olomouc Dita Vojnarová a členka činohry Moravského divadla Olomouc Vendula Fialová. Obě ambasadorky předčítaly seniorům povídky z knih Povídánky od nitěných knoflíků od Miroslava Kobzy a Úsměv, prosím od Jaroslavy Pechové.

Odpoledne věnované seniorům také vyplnil svým vystoupením Ondřej Provazník – prostějovský Karel Gott, který zazpíval známé melodie z repertoáru Karla Gotta. Na závěr odpoledne si krátce se seniory přišla popovídat letošní vítězka soutěže MissOK – Miss středních škol Olomouckého kraje Natálie Novosadová.

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.