Český rozhlas Olomouc vás zve na Den otevřených dveří

25. říjen 2017

V sobotu 28. října mezi 9. a 16. hodinou můžete navštívit Český rozhlas Olomouc a prohlédnout si studio, ze kterého pro vás vysíláme každý den už od páté hodiny ranní. Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc se koná opakovaně, ale poprvé v tomto svátečním termínu.

První prohlídka studia začíná v 9:00 a poslední bude v 16:00, prohlídky začínají každou čtvrthodinu. Průvodce vám budou dělat moderátoři a redaktoři Českého rozhlasu Olomouc. Setkat se můžete se Zorou Ježkovou, Janou Zemkovou, Jiřím Matějů, Miroslavem Kobzou a Alešem Spurným.

Pro návštěvníky jsme připravili několik překvapení. Ti odvážnější se mohou zapojit do živého vysílání, a to mezi 12. a 13. hodinou, kdy budou moci poslat svým přátelům písničku na přání. Mezi 14. a 15. hodinou si pak můžou vyzkoušet pravidelně vysílaný vědomostní kvíz Hřebíky.

Ve Velkém studiu bude připraveno stanoviště pro dočasné tetování, tzv. airbrush. Na dalším místě bude fotobudka, kde se návštěvníci mohou vyfotit s různými tematickými předměty nebo moderátory a redaktory. Domů si odnesou fotku, která jim bude připomínat návštěvu Českého rozhlasu Olomouc.

Spouštíme Ostrov Olomouc!

V tentýž den bude spuštěn multimediální projekt Českého rozhlasu Olomouc s názvem Ostrov Olomouc. Jedná se o interaktivní web, jehož jádrem je originálně ilustrovaná mapa centra Olomouce, tedy konkrétně města, předhradí a bývalého přemyslovského hradu. Návštěvník si pak na mapě může zobrazit jednotlivá místa, která jsou historicky spjata s různými oblastmi života – architekturou, hudbou, gastronomií a mnoha dalšími.

Nyní webové stránky nabídnou Olomouc ve třech historických obdobích – v roce nula, ve středověku a v době barokní. Texty o historii města jsou bohatě doplněny doprovodným materiálem, jako jsou fotografie, videa a především rozhlasové reportáže a seriály.

Interaktivní mapa by měla sloužit nejen jako učební pomůcka studentům, ale také jako pestrý zdroj informací pro všechny, kdo se zajímají o dějiny Olomouce. Celý projekt představíme také ve vysílání v sobotu 28. října mezi 13. a 14. hodinou.

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka