Chytlavé hity s dobrými texty zahráli přerovští NSOS v našem studiu

6. říjen 2017

Jedna z nejzajímavějších regionálních skupin se ještě v září představila v rámci Koncertních střed ČRo Olomouc. Loňské album Dnem za dnem se kapele NSOS z Přerova natolik povedlo, že jsme se je rozhodli představit i živě.

Začátky NSOS sahají do roku 2000. Středoškolské pop-punkové hraní nabralo ostřejší kontury někdy před deseti lety, kdy se dostali do širšího, nejen přerovského povědomí a na spadnutí bylo i vystoupení v ČRo Olomouc.

Ještě v roce 2011 se objevil videoklip k hitovce Nostalgická, ale potom se nad kapelou zavřela voda. O to větším překvapením byl comeback v minulém roce a vydání regulérního alba s názvem Dnem za dnem, které se mimořádně vydařilo.

Deska má potřebnou energii, kluci stále umí napsat zpěvné refrény, již tradiční výsadou jsou dobré české texty. Ano, mají už něco za sebou, ale tohle byl jasný nový start a výsledkem je i vystoupení v rámci Koncertních střed ČRo Olomouc.

NSOS v Olomouci

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.