Hungryheart přivezou z jihu melodický rock té nejvyšší kvality

26. duben 2017

Šlapající rytmika, skvostná kytarová sóla a melodický chraplák, který zazpívá prakticky vše. I tak se dá charakterizovat další zahraniční host Koncertních střed Českého rozhlasu Olomouc, kterým budou italští Hungryheart.

Na svém kontě mají už tři alba a všechna v angličtině. „Zní nám to líp. Melodický rock má své kořeny v Americe a nejlépe vyzní v angličtině. A to říkám jako rodilý Ital. Náš jazyk se k této hudbě prostě nehodí,“ přiznal kytarista Mario Percudani.

Na svém třetím albu Dirty Italian Job z loňského roku mají Hungryheart i jednu coververzi. Jde o písničku Erica Claptona Bad Love. „Moc jsme ji chtěli udělat. Spoluautorem je Mick Jones, lídr americké legendy Foreigner. Hodila se k našim písničkám,“ vysvětlil Mario.

Přestože melodický rock byl na svém vrcholu před 30 lety, v poslední době zažívá konjunkturu a Italům tahle muzika sluší. „Melodičnost máme v srdcích, stačí si poslechnout naše opery. Milujeme rock, ale písničky musí mít melodický nápad," říká Percudani.

Kapela přijede představit především své poslední album, dají se ale čekat i nějaká překvapení. Nepropásněte další Koncertní středu ČRo Olomouc. 26. dubna zahrají v našem Velkém studiu na Horním náměstí 21 od 20 hodin italští Hungryheart, vstupné je 50,- Kč.

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.