Je tu Jahodový den! Poslouchejte nás a pochutnejte si na lahodném jahůdkovém dortu

17. červen 2015

Jahody patří k nejoblíbenějšímu ovoci napříč generacemi. Zářivá červeň člověka přímo nutí k slastnému zakousnutí se do šťavnaté dužiny, aby tělo následně zalila vlna energie. Jak jsou populární, ukázal už náš loňský Jahodový den ČRo Olomouc, a tak jsme pro vás na 18. června připravili další.

Od čtvrtečního rána na vás v našem vysílání čekají jahody na sto způsobů. Jak se pěstují, jaké dobroty se z nich dělají. Dají se i pálit, přitom vždy chutnají skvěle.

A co třeba jahodové pivo? Tedy žádná náhražka, ale skutečné pivo! I tato otázka zazní ve vysílání hodinu před polednem, kdy bude hostem ve studiu pivovarník Vladimír Zika.

O jahodách se rádi rozhovoří naši redaktoři a další kolegové. Třeba Jan Sulovský prozradí, že jahoda v šampaňském je jeho gusto, ale zavzpomíná i na své dětství a věčnou jahodovou pochoutku.

S Petrou Ševců a Alešem Spurným se dokonce vypravíme mezi lány lesních jahod. I vaše rádio si spolu s nimi bude pomlaskávat a možná prozradíme, kde se ono zvláštní místo nachází.

Budeme také nadělovat. Nachystán je jahodový dort, jahodová trička, jahodové mysli tyčinky.

Jak to získat? Podělte se s námi o své recepty, napište nám na náš web, posílejte na facebook fotky s vašimi jahodovými laskominami. Nebo víte co? Přineste je rovnou ochutnat přímo k nám, na Horní náměstí 21, těšíme se na vás a připravíme i pro vás nějaké překvapení.

Poslouchejte ve čtvrtek 18. června Jahodový den ČRo Olomouc. Písničky, vaše zkušenosti, recepty a povídání s posluchači se spoustou jahodové radosti navrch!


E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.