Koncertní středy Českého rozhlasu Olomouc

11. září 2015

Koncertní středy Českého rozhlasu Olomouc už mají svoji tradici a posluchači je hojně navštěvují. Přidejte se k nim a užijte si živý koncert za hubičku!

23.09.2015 FORK ROAD (sev. Čechy)
Severočeská kapela hrající akustickou hudbu napříč žánry, ale především s orientací na bluegrass, newgrass, gospel atd. Objev letošního Banjo jamboree 2015 v Čáslavi. Precizní instrumentální provedení skladeb, v gospelech se zase uplatní vokály všech čtyř členů.

30.09.2015 KRÁSNÉ NOVÉ STROJE (Kutná Hora)
V 80. letech byli zjevením, říkalo se mj. „Kutnohorská dechovka, která v Praze potkala jazz!“. Strhující koncerty okamžitě získaly kultovní statut. Dechová sekce už sice není tak košatá, ale koncerty mísící rock, jazz a funk pořád stojí za vidění!

14.10.2015 B.P.T. (Zlín)
Trampská sedmičlenná skupina zaměřená především na interpretaci klasické trampské písničky, která má ale v repertoáru jak autorskou tvorbu, tak občasné muzikantské výlety do oblasti swingu či populární předválečné hudby nebo českých šlágrů pop music 50. let.

21.10.2015 DIV I DED (Frýdek-Místek)
Jedna z nejlepších kytarových kapel u nás, která vychází ze stylu shoegaze, velmi populárního v 80. letech. Nedávná poklona duu Cocteau Twins naznačuje kořeny. Éterický hlas zpěvačky vystupující z mlžného oparu vazbících kytar, to vše postavené na velmi chytlavých melodiích.

28.10.2015 GREGORY DARLING (USA)
Americký zpěvák a klávesista, který pomohl k comebacku Julianu Lennonovi v roce 1998, když pro jeho album „Photograph Smile“ napsal čtyři skladby včetně titulní. Gregory bývá přirovnáván k Eltonu Johnovi a jeho koncert jen s klavírním křídlem slibuje velký zážitek.

11.11.2015 RANDEZ FOU (Jihlava)
Folkové trio působící od roku 2013 sestavené ale ze zkušených muzikantů, které přes minimální obsazení hraje bohatě aranžovanou a propracovanou hudbu. Za krátkou dobu existence si nejen spoustu fanoušků, i řadu cen na prestižních festivalech a přehlídkách.

25.11.2015 VOXEL (Olomouc)
Stále ho můžeme považovat za vycházející hvězdu, byť po prázdninách vydal už své druhé album u nadnárodního koncernu. Jeho písničky oslovují posluchače napříč generacemi a rock-popová písničkářská one-man-show je strhující.

09.12.2015 ISARA (Mladá Boleslav)
Folková skupina, ve které v současné době tvoří jádro repertoáru řada skotských, irských a anglických lidových písní a balad, přesto o ní můžeme mluvit jako o folk-rockové skupině. Zvuk Isary je postaven na využití tradičních akustických nástrojů a vícehlasých vokálech.

16.12.2015 PANGEA (Šumperk)
Jeden z nejlepších Beatles-Revivalů zpříjemní předvánoční shon. Letos jsme si připomněli 45 let od rozpadu nejslavnější skupiny všech dob, její písničky ale stále oslovují další generace posluchačů. Dokonalé nastudování skladeb a stylizace skupiny Pangea Vás vrátí do 60. let.

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.